perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kulttuuri


Hei taas !
Täällä ollessani hämmästyin kuinka erilainen kulttuuri täällä on verrattuna Suomeen. Suurimpia kulttuuri eroja ovat selkeästi: liikenne-, asumis-, ruoka- sekä elämäntapakulttuuri.
Liikennekulttuuri
Täällä moottoritiellä on 4 eri kaistaa, joten kaistoilla ei ole täällä läheskään niin suurta merkitystä kuin Suomessa. Parhaimillaan niin leveällä tiellä oli 6 ajoneuvoa rinnakkain. Liikenne valoissa skootterit ohittelevat autot puikehtimalla autojen väliin. Nopeusrajoitukset määräytyvät liikenteen mukaan eli hiljaisilla teillä ajetaan normaalia kovempaa.
Asumiskulttuuri
Täällä ei ole yhtä hyvät eristykset taloissa kuin on Suomessa.  Äänet ulkoa kuuluvat sisälle melkein yhtä kovaa kuin olisit itse ulkona. Thaimaassa on paljon köyhiä, jotka asuvat pienissä kodeissa, jossa yleensä on peltikatto muutamien keppien varassa. 

Ruokakulttuuri
Thaimaassa syödään riisiä vähintään yhtä paljon kuin suomessa perunaa. Riisiä viljellään Thaimaassa todella paljon, jonka vuoksi se on todella halpaa. Tyypillinen thaimaalainen ruoka-annos on: riisiä, kanaa sekä tulista kastiketta. Lähes kaikki thaimaalainen ruoka on tulista. Moni thaimaalainen ruoka on curry- pohjaista. Ravintolassa kun tilaa thaimaalaista ruokaa sekä vettä tai kokista niin hinta on euroissa noin 3-4e.

Elämäntapakulttuuri
Thaimaalaisten periaate on sellainen, että varallisuudesta riippumatta seuraavista asioista ei tingitä. Ne ovat televiso, älypuhelin sekä auto tai skootteri. Ne ovat tärkeämmät kuin vaatteet, talo tai hyvinvoinnin ylläpitäminen.
Kaikki thaimaalaiset ovat olleet todella ystävällisiä sekä kohteliaita. He tekevät töitä jatkuvasti eikä heillä ole paljon vapaapäiviä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti